Wij begrijpen

Uw uitdagingen op organisatieniveau

Uw organisatie moet in staat zijn kansen te benutten en te innoveren om echte waarde voor uw klant te creëren. Uw focus ligt op uw klanten en wat u hen kunt bieden, en niet andersom. Het creëren van betrokkenheid en retentie zijn uw kritische succesfactoren. Om die te bereiken, moet u bereid en in staat zijn om niet alleen uw product, maar ook uzelf opnieuw uit te vinden. U hebt agiliteit nodig, en a fortiori in drie soorten situaties.

Change Management

Verandering is van vitaal belang, voor uw klanten en voor uzelf. Maar verandering gaat gepaard met heel wat uitdagingen, vooral op menselijk vlak. Wij helpen u ze het hoofd te bieden.

Fusies & Overnames

Fusies en overnames zijn bijzonder vatbaar voor mislukking. Het is voor iedereen evident dat de boeken grondig moeten worden doorgelicht, en het managen van mensen komt vaak op de tweede plaats. Maar uw grootste uitdagingen liggen niet in de financiën. Uw remedie? Manage uw fusie of overname zowel op organisatorisch als op menselijk niveau.

Organisatie-cultuur

Uw organisatiecultuur heeft een impact op uw teams, klanten en partners. Een bewust gecreëerde cultuur kan uw sterkste troef blijken te zijn.

Pak de dingen frontaal aan

Change Management

Verandering is essentieel, het brengt een nieuwe wind, het is geweldig … op papier. Maar zo verdomd moeilijk in het echte leven. Dat nieuwe organigram dat uw bedrijf nooit slanker heeft gemaakt, die nieuwe software die slechts de helft van uw bedrijf daadwerkelijk gebruikt, … Initiatieven waar u veel geld en tijd aan hebt besteed en die echt goed leken, noodzakelijk zelfs, om te verbeteren en te groeien. En toch zijn ze mislukt, wat bijdraagt tot de statistieken van 70% mislukking als het gaat om het implementeren van veranderingen.

%

van change projecten slagen in het algemeen

%

van mislukte veranderingen is te wijten aan weerstand van medewerkers

Verandering maakt dat mensen op hun hoede zijn. Effectief change management is niet alleen “vertellen en verkopen”, het zorgt ervoor dat iedereen die betrokken is daadwerkelijk aan boord is.

Niet omdat de verandering niet nodig was of omdat er niet goed over was nagedacht. Maar omdat, hoe klein of groot de verandering ook is, het mensen op hun hoede brengt. Of het nu uit enthousiasme of aarzeling is, iedereen reageert anders op verandering. Wanneer u uw geweldige plan uitlegt, luisteren de mensen misschien niet eens, omdat ze in hun eigen gedachten zijn verzonken over wat dit voor hen betekent. En waarom zouden ze dat niet zijn als het hen dagelijks raakt (en als eerdere veranderingen misschien niet de gewenste resultaten hebben gehad).

Dus wat is er nodig om deel uit te maken van die succesvolle 30%? Effectief change management is niet alleen het “vertellen en verkopen” van uw idee. Veranderingen brengen heel wat menselijke uitdagingen met zich mee. Effectief change management pakt deze frontaal aan, zodat iedereen die betrokken is bij de verandering ook echt mee gaat doen. Dat is geen gemakkelijke taak, maar wel één waar wij u mee kunnen helpen.

Begeleid uw organisatie op alle niveau's

Fusies & Overnames

De uitdaging bij een fusie of overname

Niemand is zo gek om een fusie of overname zelfs maar te overwegen zonder een grondige doorlichting van de boeken. Maar 83% van de fusies mislukken. Niet omdat de cijfers niet klopten, maar omdat de culturele, leiderschaps-, strategische en persoonlijke aspecten over het hoofd werden gezien, of werden onderschat en onvoldoende gemanaged.

Bij een fusie of overname draait alles om het creëren van toegevoegde waarde. In een succesvolle fusie is de waardevergelijking van de fuserende bedrijven 1+1 = 3. En het geheime ingrediënt om dat te bereiken, zijn uw medewerkers. Maar al te vaak is er na een fusie of overname een belangrijke toename van actief onbetrokken mensen - u weet wel, degenen die eindeloze "lunchmeetings" houden en pingpong spelen tot ze hun retentiebonus krijgen. Daarbovenop neemt het aantal zeer geëngageerde mensen aanzienlijk af, tot mogelijk zelfs de helft. Aangezien het ongeveer 3 jaar duurt om terug te keren naar het niveau van vóór de fusie, kunnen deze schommelingen in de betrokkenheid een aanzienlijke tol eisen van uw bedrijf.

Uw oplossing voor een geweldige fusie of overname

In uw streven naar die toegevoegde waarde die een glimlach tovert op het gezicht van uw mensen en uw aandeelhouders, zijn uw (nieuwe) cultuur en de werknemersbetrokkenheid die daarmee gepaard gaan, risico's maar tegelijkertijd ook grote kansen. Uw medewerkers willen begrijpen wat voor organisatie u aan het (her)bouwen bent en welke toekomst dat voor hen inhoudt, dus is het belangrijk om te werken aan gedrag, culturen, relaties en de omgeving. Tijdens dit proces bestaat er niet zoiets als overcommuniceren.

Om u te helpen deze uitdaging voor te bereiden en te weten waar u aan toe bent, kunt u met onze tools de bestaande culturen van de fuserende organisaties meten. Dit helpt u om een duidelijk beeld te krijgen van de compatibiliteit van de twee organisaties: zijn ze een "match made in heaven" of is er nog wat cultuurtherapie nodig? Op basis van de resultaten kunt u een strategie uitstippelen voor een gezonde fusie op lange termijn, terwijl u er ook voor zorgt dat u quick wins behaalt. En natuurlijk zijn wij er om u te helpen!

23%

toename van actief onbetrokken medewerkers

2-3 jaar

tijd om terug te keren naar het niveau van betrokkenheid van voor de fusie

90%

van falende fusies & overnames zijn te wijten aan menselijke aspecten

20%

van fusies & overnames slagen (inclusief de uwe)

Een van uw sterkste troeven

Organisatiecultuur

Expliciet of niet, elk bedrijf heeft een organisatiecultuur. Het gaat niet alleen over mooie ideologieën, het gaat over hoe dingen echt worden gedaan in uw organisatie – in goede en in slechte tijden. En het is belangrijk, niet omdat het trendy is of omdat wij u dat vertellen. Het is belangrijk omdat het een impact heeft op uw imago, op het succes van uw bedrijf, en niet in het minst op uw (potentiële) werknemers.

Maar liefst 61% van de werknemers geeft bedrijfswaarden aan als een van de belangrijkste zaken die moeten matchen tijdens een sollicitatiegesprek. Een goede fit met de organisatiecultuur leidt tot meer werkplezier en betere werkprestaties. En het is precies deze positieve energie die ook van uw klantenervaring een bloeiend initiatief maakt. Want in werkelijkheid heeft iedereen een klant – of het nu in de frontlinie van uw organisatie is of in de backoffice van uw team.

Uw organisatiecultuur moet in functie staan van de visie en doelstellingen van uw bedrijf. Het is belangrijk om niet alleen uw cultuur te identificeren, maar ook te weten hoe u ze kunt laten evolueren om die doelstellingen beter te dienen. Dat vereist een concrete en praktische aanpak, waarin wij u kunnen begeleiden.

Wij nemen uw fusie serieus

Natuurlijk was de fusie een succes. Geen van beide bedrijven had op eigen kracht zoveel geld kunnen verliezen.

Steve Case, Former AOL Chairman and CEO